Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
SharePoint

​​

​​SKOBOS is een organisatie voor Primair Onderwijs in Oirschot en omgeving. SKOBOS beheert 5 basisscholen.​

​​​​
de fonkeling
Spoordonk


Met ingang van 1 oktober 2013 is de website van SKOBOS helemaal vernieuwd en ondergebracht in een gemeenschappelijke, digitale SharePoint-omgeving. SKOBOS wil hiermee alle informatie en communicatie intern én extern zo eenvoudig, transparant en bereikbaar mogelijk maken. Dat betekent dat elke bezoeker van de SKOBOS-site, maar ook van de afzonderlijke schoolsites eerst hier terecht komt bij de gemeenschappelijke site van SKOBOS en van daaruit door kan klikken naar de individuele ​schoolsite. De definitieve schoolsites zullen als gevolg hiervan, zeker in de aanvangsfase, iets kwijtraken van de oorspronkelijke uitstraling. De bereikbaarheid en transparantie van informatie en communicatie heeft echter een hogere prioriteit gekregen.​ 

  
Picto
  
Tekst
19-9-2016
  

 ​SKOBOS is op zoek naar een directeur voor Kindcentrum de Bongerd en Antoniusschool Oirschot.

Een inspirerende en mensgerichte directeur die met het team werkt aan de collectieve ambitie van het Kindcentrum en van SKOBOS. Bij de ingezette ontwikkelingen past een ondernemende directeur met passie voor onderwijs en een groot hart voor kinderen en hun ouders. Een directeur die in staat is de aanwezige talenten te zien, te benutten en te ontwikkelen en open staat voor nieuwe ideeën.

Onder het kopje Personeel/Vacatures​ vindt u onder Documenten alle belangrijke documenten betreffende de vacature.
Voor meer informatie: Frans Bruinsma, voorzitter College van Bestuur, 06 5394 9895
 
5-9-2016
  

​De vakantie zit erop! Vandaag zijn we allemaal weer begonnen op onze vijf scholen. Wij wensen iedereen een heel mooi en fijn schooljaar toe!

eerste_schooldag.jpg 

25-7-2016
  

Van 1 t/m 26 augustus 2016 is het bestuurskantoor van SKOBOS wegens de zomervakantie gesloten.

wegens-vakantie-gesloten.png 

21-7-2016
  

​Wij wensen iedereen een hele fijne, zonnige en ontspannen zomervakantie toe!
Maandag 5 september staan de deuren van onze scholen weer open om iedereen op de eerste dag van het nieuwe schooljaar te verwelkomen.

Zomervakantie2.jpg 

21-4-2016
  

Als externe een e-mail sturen naar …@skobos.nl vanaf 25 april 2016
In de aanstaande meivakantie wordt de volledige e-mailomgeving voor de medewerkers van SKOBOS gemigreerd naar Office 365. Alle medewerkers van SKOBOS behouden hetzelfde e-mailadres.
Er is eenmalig één ding waar u op moet letten als u een mail stuurt naar een e-mailadres van SKOBOS (…@skobos.nl).
Stuurt u een e-mail naar een …@skobos.nl e-mailadres, dan moet u dit adres volledig, in zijn geheel, intypen in de adresbalk. U mag dan eenmalig geen gebruik maken van de automatische invulfunctie. Doet u dit wel, dan wordt de e-mail mogelijk niet op het juiste adres bezorgd.
Dit geldt alleen voor de eerste keer wanneer u dit e-mailadres gebruikt vanaf 25 april 2016. Daarna kunt u wel gebruik maken van de automatische invulfunctie.

7-4-2016
  

Leerlingen NT2-klas TaalBOS naar de Beerze in Oostelbeers
SKOBOS verzorgt het onderwijs aan kinderen van het AZC in Westelbeers. Dit doen wij tot nu toe in Hapert bij basisschool Het Palet. Kinderen voor de groepen 3 t/m 8 gaan hier naar onze NT2-klas TaalBOS. Het is echter altijd de bedoeling geweest om deze klas in een van de scholen van SKOBOS te vestigen. Na de meivakantie is het zover. De twee leerkrachten die verantwoordelijk zijn voor TaalBOS hebben genoeg kennis en ervaring opgedaan om de klas zelfstandig en dichter bij huis voort te zetten. In week 19 start TaalBOS in de school van de Beerze in Oostelbeers. Dit maakt de inzet van onze leerkrachten en het vervoer van de leerlingen een stuk efficiënter.
Ook de kleuters van het AZC verhuizen na de meivakantie naar Oostelbeers. Tot nu toe werden zij verspreid over onze vijf scholen, maar het is beter stuurbaar en efficiënter om hen te plaatsen in de reguliere kleutergroep van de Beerze. Om dit goed op te vangen zetten we een extra onderwijsassistent op de groep.
Op onze Facebookpagina plaatsen wij regelmatig berichten over het wel en wee in TaalBOS. Neem gerust een kijkje!

29-3-2016
  

Grenzen verleggen in het belang van het kind​
SKOBOS is constant op zoek naar welke grenzen kunnen worden verlegd in het belang van goed onderwijs aan onze kinderen. Verus, Vereniging van katholiek en christelijk onderwijs, was onlangs op bezoek bij SKOBOS om hierover te praten. Hierbij een mooi verslag van dit bezoek: http://www.verus.nl/nieuws/grenzen-verleggen-in-het-belang-van-het-kind

14-3-2016
  

SKOBOS draagt zorg voor onderwijs asielzoekerskinderen
In recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers is sinds januari een kleinschalig AZC gevestigd. SKOBOS draagt zorg voor het onderwijs voor de kinderen uit dit AZC. Kleuters plaatsen we op een van de basisscholen in de kern Oirschot. Voor die groep kinderen is het beter om zo snel mogelijk opgenomen te worden in een groep met Nederlandstalige kinderen. Op die leeftijd leren ze daar het makkelijkst onze taal.
Kinderen voor de groepen 3 t/m 8 gaan voorlopig naar de NT2-klas van Stichting Kempenkind in Hapert. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk in de nog op te starten NT2-klas van SKOBOS terecht kunnen. Deze klas noemen we het TaalBOS.
Twee leerkrachten van SKOBOS zijn benoemd om een eigen NT2-klas te starten. Eerst draaien zij mee met de groep in Hapert en doen zo kennis en ervaring op. Tevens treffen zij voorbereidingen voor het TaalBOS, dat gevestigd wordt in het gebouw van de Beerze in Oostelbeers.

10-3-2016
  

​Nieuw bij Kindcentrum de Linde: peutergym!
Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen onder begeleiding lekker actief bewegen en met plezier motorische, sociale en emotionele vaardigheden ontwikkelen. We starten op woensdag 16 maart, van 08.45 tot 09.45 uur. Aanmelden kan tot en met donderdag 10 maart.
Peutergym de Linde.png

5-3-2016
  

​SKOBOS is op zoek naar een directeur voor Kindcentrum Oirschot (basisschool de Plataan en Korein Kinderplein). Onder het kopje Personeel/Vacatures​ vindt u onder Documenten alle belangrijke documenten betreffende de vacature van directeur Kindcentrum Oirschot.

Voor meer informatie: Frans Bruinsma, voorzitter College van Bestuur, 06 5394 9895

22-2-2016
  

Open dagen basisscholen SKOBOS
In maart zetten de vijf basisscholen van SKOBOS hun deuren open. Een mooie kans voor belangstellenden, maar vooral voor ouders met peuters om eens ongedwongen een kijkje te nemen bij een of meerdere van onze scholen. U kunt de scholen bekijken en kennismaken met het onderwijs, de leerkrachten en directie. Zo kunt u zien en ervaren hoe wij werken aan brede talentenontwikkeling van onze leerlingen. U bent van harte welkom op:

 • Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot: 17 maart van 19.00 – 21.00 uur en 20 maart van 11.00 – 13.00 uur
 • Basisschool de Beerze: 15 maart van 09.00 - 11.30 uur
 • Speelleerplein de Fonkeling: 18 en 22 maart van 09.45 - 11.30 uur
 • Basisschool de Linde: 17 maart van 09.00 - 14.30 uur en 19.00 - 21.00 uur
 • Basisschool de Plataan en Korein Kinderplein: 19 maart van 10.00 - 12.00 uur

Inschrijven vóór 8 april 2016. Uiteraard bent u op onze scholen ook welkom voor een rondleiding op afspraak.

833 Skobos open dagen 2016 adv.jpg 

10-12-2015
  

Groep 8 bs de Linde runt restaurant in Oirschot
De leerlingen van groep 8 van bs de Linde runden dinsdagavond 8 december restaurant De Verwennerij in Oirschot. De gasten waren 86 ouders, het restaurant zat stampvol. De kinderen organiseerden geheel zelfstandig voor hen een driegangendiner. Van de planning, begroting en de inkopen tot het koken, serveren en de afwas. Ze deden alles zelf. Voor de publiciteit benaderden de leerlingen het Eindhovens Dagblad. Met succes, want gisteren stonden ze in de krant.
De docenten ontwikkelden dit leerarrangement, maar hebben zichzelf bewust op de achtergrond gehouden. Probleemoplossend denken, samenwerken, planmatig werken, creativiteit, ondernemerschap, diverse vaardigheden van de 21e eeuw kwamen aan bod. Een mooi voorbeeld van wat wij nastreven met het project SKOBOS 2.0.

30-11-2015
  

​Het jaarverslag 2014-2015 van de GMR van SKOBOS is afgerond.

24-11-2015
  

Knappe prestaties bovenschoolse Plusklassen bij First Lego League
Op zaterdag 21 november hebben de twee bovenschoolse plusklassen van SKOBOS deelgenomen aan de regiofinale van de First Lego League 2015.
Vol spanning arriveerden de leerlingen 's ochtends op de Fontys-campus in Eindhoven. Voordat de kinderen begonnen aan de wedstrijden, kregen ze allemaal een t-shirt dat speciaal voor deze dag gemaakt was door een van de ouders, mevrouw Lukassen. Daarna barstte de strijd los. Beide teams speelden drie wedstrijden en hadden drie jureringen. Tijdens de wedstrijden moesten ze laten zien hoe goed ze hun robot geprogrammeerd hadden om zoveel mogelijk missies te verrichten. Bij de jureringen werd gekeken naar 'de Core Values' (sportiviteit, samenwerken en respect voor elkaar), naar het robotontwerp en naar het project. Het thema van het project van dit jaar was: "Trash Trek". Voor dit project moesten de kinderen:

 • een probleem kiezen en onderzoeken dat te maken heeft met hoe we afval maken of verwerken;
 • een innovatieve oplossing bedenken om dit probleem aan te pakken;
 • hun onderzoek en oplossing delen met anderen.

Het ene team had gekozen voor een goede verwerking van de microplastics die in kleding zitten en na het wassen als afval in zee terechtkomen. Het andere team had ervoor gekozen om de microplastics die bijvoorbeeld in 'scrubs' zitten, te vervangen door natuurlijke stoffen.
In totaal deden er zaterdag 36 teams mee aan de regiofinale. Beide teams van SKOBOS hebben het fantastisch gedaan. Het team SKOBOS 2 werd 7e bij de robotwedstrijd. Het team SKOBOS 1 werd 3de bij de robotwedstrijd (heeft dus in de finales gestaan) én won de eerste prijs voor het robotontwerp. Hiervoor hebben ze een mooie beker gekregen. Alle kinderen kregen een medaille voor hun deelname aan de First Lego League.
Elk team werd, naast juf Marianne van de bovenschoolse Plusklas, de hele dag begeleid door een coach. Dit waren twee vaders, de heer. J. Raaymakers en de heer E. Linschoten. Ook hebben zij de kinderen begeleid in het voortraject in de klas.
De regiofinale van de First Lego League was een geweldige en leerzame dag. Behalve dat de kinderen hebben leren programmeren, was het samenwerken als een team erg belangrijk.  Iedereen die hieraan mee heeft gewerkt, bedankt!

17-11-2015
  

Bovenschoolse Plusklassen in regiofinale First Lego League​
De twee bovenschoolse Plusklassen van SKOBOS doen zaterdag 21 november aanstaande mee aan de regiofinale van de First Lego League. De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 8 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Ieder jaar is er een nieuw thema en dit jaar is dat afval, Trash Trek. Meer dan 290.000 kinderen uit meer dan 80 landen onderzoeken de fascinerende wereld van afval. Er komt meer kijken bij je afval dan je zou denken, van inzameling, sortering tot aan slim hergebruik om er nieuwe producten van te maken. Onze Plusklassen vormen twee teams en zij hebben een probleem uit de praktijk gekozen dat opgelost moet worden. Daarnaast hebben de kinderen geleerd hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren.
De regiofinale wordt zaterdag gehouden op de campus van Fontys in Eindhoven, gebouw R5 (Rachelsmolen 1). Supporters zijn welkom tussen 10.00 en 16.30 uur.

22-9-2015
  

Jaarverslag 2014
Het jaarverslag 2014 is afgerond. We hebben het dit jaar in een nieuw, digitaal jasje gegoten. Veel leesplezier!

7-9-2015
  

Vanaf 11 september start Speelleerplein de Fonkeling met peuterwerk op de vrijdagochtend van 08.30 tot 11.30 uur. De begeleiding is in handen van een pedagogisch medewerker van Korein Kinderplein.
In de peutergroep helpen we kinderen van 2 tot 4 jaar om een goede start te maken op de basisschool. Met prikkelende activiteiten in een hiervoor speciaal ingerichte ruimte stimuleren we de ontwikkeling van peuters. Bijvoorbeeld de taal-, reken-, sociale en de motorische ontwikkeling. We werken in thema’s die aansluiten op de leefwereld van peuters en sluiten aan op de voor- en vroegschoolse educatiemethode van de basisschool. Samen met de pedagogisch medewerker bezoeken de peuters regelmatig de onderbouw. Zo maken peuters op een laagdrempelige manier en spelenderwijs kennis met de Fonkeling en kunnen zij genieten van het spel- en ontwikkelingsaanbod. Zo is de overstap naar groep 1 makkelijk gemaakt!
Na de herfstvakantie bereidt de Fonkeling, bij voldoende animo, het peuterwerk uit met nog een ochtend in de week.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Willeke van Leest:
willekevanleest@skobos.nl of 0499 550324.

31-8-2015
  

​Na zes weken luieren, spelen en vakantie vieren zijn we vandaag allemaal weer begonnen op onze vijf scholen. Voor de een de eerste echte schooldag, voor de ander de start van het laatste jaar op de basisschool. Zo'n eerste dag is altijd weer even wennen. Bij wie zit ik in de klas, waar en naast wie zit ik, hoe is de juf of meester, wat gaan we allemaal leren dit jaar, enzovoort.
Wij wensen iedereen een heel mooi en fijn schooljaar toe!

Eerste schooldag.jpg 

21-7-2015
  

​Wij wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe!
Maandag 31 augustus staan de deuren van onze scholen weer open om iedereen op de eerste dag van het nieuwe schooljaar te verwelkomen.

zomervakantie.png 

2-7-2015
  

​Graag willen wij aan iedereen laten zien wat SKOBOS is, waar we voor staan, hoe we ons onderwijs inrichten en waar we trots op zijn. Om dit zo breed mogelijk te doen, maken we gebruik van diverse communicatiemiddelen. Eén ervan is Facebook. Vanaf vandaag heeft SKOBOS een eigen, actieve Facebookpagina: facebook.com/skobosonderwijs. Hierop willen wij laagdrempelig en interactief contact hebben en informatie delen met iedereen die in ons en ons werk geïnteresseerd is. Neem eens een kijkje en vind onze pagina leuk!

23-6-2015
  

​Vrijdag 12 juni is de gerenoveerde Jozefschool officieel geopend. Bij een nieuwe school hoort een passende naam. Lees hier welke naam dat is:Nieuwe naam Jozefschool.pdf

10-3-2015
  

De renovatie van de Jozefschool in Spoordonk is ​klaar! Lees hier een kort verslag van de intrek in het nieuwe, prachtige gebouw: Jozefschool gerenoveerd.pdf

4-3-2015
  

​In het kader van het project SKOBOS 2.0 is in februari 2015 een aantal personeelsleden op studiereis gegaan naar Singapore. Hiervan is een uitgebreid verslag gemaakt: Verslag studiereis Singapore.pdf

25-2-2015
  

In maart zetten de vijf basisscholen van SKOBOS hun deuren open. Een mooie kans voor belangstellenden, maar vooral voor ouders met peuters om eens ongedwongen een kijkje te nemen bij een of meerdere scholen. U kunt de scholen bekijken en kennismaken met het onderwijs, de leerkrachten en directie. Zo kunt u zien en ervaren hoe wij werken aan brede talentenontwikkeling van onze leerlingen.

U bent van harte welkom op:

 • Kindcentrum De Bongerd: Antoniusschool en Korein Kinderplein in Oirschot: 15 maart van 11.00 – 13.00 uur
 • Basisschool De Beerze in Middelbeers en Oostelbeers: 17 maart van 09.00 – 12.00 uur
 • Jozefschool in Spoordonk: 17 maart van 09.00 – 10.30 uur en 12.30 – 14.00 uur
 • Basisschool De Linde en Kinderopvang Happienest in Oirschot: 19 maart van 09.00 – 14.00 uur en 18.00 – 20.00 uur
 • Kindcentrum Oirschot: basisschool De Plataan en Korein Kinderplein in Oirschot: 21 maart van 10.00 – 12.00 uur

Inschrijven voor 10 april 2015. Uiteraard bent u op onze scholen ook welkom voor een rondleiding op afspraak!

Skobos open dagen 2015 adv.jpg 

13-1-2015
  

​Hieronder leest u de informatiebrief voor alle ouders over project "Skobos 2.0"

Informatiebrief 1 ouders SKOBOS 2.0.pdf

8-1-2015
  

​Hieronder treft u de Policy Brief aan van Central Planbureau

 cpb-policy- nvesteringen-persoonlijke-ontwikkeling-verbeteren-sociaaleconomische-uitko (2) (3).pdf

 

5-1-2015
  

Hierbij het vakantierooster voor het schooljaar 2015-2016

vakantierooster.pdf

 

24-11-2014
  

Hieronder treft u het derde deel aan van de serie "Passend Onderwijs".

Nieuwsbrief Passend Onderwijs 3.pdf

24-11-2014
  

Vakantierooster 2014-2015 is definitief. ​

Het document Vakantierooster is gepubliceerd onder Visie en beleid/ Divers
24-11-2014
  
Het beleidsdocument “SKOBOS Strategisch beleid 2014 – 2017” is vastgesteld. U kunt het document op deze site vinden onder Visie en beleid/ Strategisch beleid. Hierin vindt u verwoord de visie, de missie en de ambities van SKOBOS voor de komende jaren 2014 –2017. Voor vragen en / of opmerkingen naar aanleiding van dit strategisch beleidsplan kunt u met SKOBOS contact opnemen via E-mailadres: info@skobos.nl.
Het beleidsdocument “SKOBOS Strategisch beleid 2014 – 2017” is vastgesteld
1 - 30Volgende

 Inlog voor personeel